

NEUROSCIENCE FOR COUNSELLORS PROGRAMME

09.30am	Welcome – technical tips from Jeremy
09.35am	Meet your Buddy Group (5 mins)
09.40am	Session 1 (20 mins) The Amazing Power of the Brain
	The structure of the brain
10.00am	Buddy Group (15 mins)
10.15am	Session 2 (15 mins) Mind the Gap
	Scanning the brain
	Mind the gap!
	Brain chemicals
10.30am	Buddy Group (15 mins)
10.45am	Break (5 mins)
10.50am	Comments and Questions
11.00m	Session 3 (20 mins) Left-Right, Top-Down Brain
	Left-Right, Top-Down Brain
	Primal Gating
	Demonstration
11.20am	Buddy Group (15 mins)
11.35pm	Break (5 mins)
11.40am	Session 4 (20 mins) The Emotional Brain
	The Limbic System
	Cortical Control
	Balance
	Polyvagal Theory
12.00pm	Break (5 mins)
12.05pm	Session 5 Neuroplasticity and the Future
12.25pm	Buddy Group (15 mins)
12.40pm	Comments and Questions
12.50pm	Say goodbye to your Buddy Group (5 mins)
	Exchange details if required
12.55pm	Information and Updates from Deep Release
13.00pm	Finish